Hercegovačka 8, Split

KREĆU INVESTICIJE IZGRADNJE VODOOPSKRBE U OPĆINI MARINA: SEVID DOBIJA VODU

KREĆU INVESTICIJE IZGRADNJE VODOOPSKRBE U OPĆINI MARINA: SEVID DOBIJA VODU

Izgradnju objekata vodoopskrbe za naselje Sevid u udjelu od 66% će sufinancirati Europska unija bespovratnim sredstvima, putem Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Ugovorom o izgradnji objekata vodoopskrbe za naselje Sevid između Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split (VIK) i Općine Marina, kreće se u realizaciju projekta vrijednog 10,24 milijuna kuna kojeg čine Projekt spoj južnog dijela vodoopskrbnog sustava Općine Marina s vodoopskrbnim sustavom Šibenika – dionica u SDŽ i Projekt izgradnje sekundarne vodoopskrbne mreže gornjeg dijela naselja Sevid. Time su stvoreni uvjeti za daljnji razvoj vodne infrastrukture za otoke Drvenik Mali i Drvenik Veli i okolna naselja, a samim time i razvoj turizma i gospodarstva.

U investiciji ukupno vrijednoj 10,2 milijuna kuna, Općina Marina sudjeluje s 2,8 milijuna kuna, a VIK sa 7,44 milijuna kuna od kojih je 618 tisuća kuna osigurano iz sredstava naknade za razvoj 2018.-2020., a 6.824.131,89 kn iz bespovratnih sredstava potpore Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za Projekt spoj južnog dijela vodoopskrbnog sustava Općine Marina s vodoopskrbnim sustavom Šibenika – dionica u SDŽ koji traje 36 mjeseci, od 09/2017 do 09/2020.

Početak radova na izgradnji ovih važnih vodoopskrbnih infrastrukturnih objekata kojima se stvaraju uvjeti za razvoj turizma i gospodarstva, očekuje se tijekom 2019. godine. Ugovor o izgradnji objekata vodoopskrbe za naselje Sevid potpisali su direktor Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split Tomislav Šuta i načelnik Općine Marina Ante Mamut.

 

                                Sadržaj objave isključiva je odgovornost Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split.