VIDEO - projekt DEEPWATER-CE

Cilj projekta je razvijanje integriranog implementacijskog okvira za ponovno punjenje vodonosnika kako bi se olakšala zaštita vodnih resursa Središnje Europe koji su ugroženi klimatskim promjenama i zapletima s korisnicima vodnih resursa.

 

Osam projektnih partnera iz pet zemalja Središnje Europe u sklopu projekta rade na stvaranju zajedničke strategije upravljanja vodnim resursima. U sklopu projekta provest će se pilot studije u četiri zemlje (Poljska, Mađarska, Slovačka, Hrvatska) kako bi se ispitala rješenja za punjenje vodonosnika te kako bi se razvile najbolje metode za Središnju Europu i ostatak svijeta. Hrvatsko pilot područje gdje će se istražiti mogućnosti umjetnog prihranjivanja vodonosnika je otok Vis, gdje su kvalitetni krški otočki vodonosnici zaslužni za samodostatnost otoka po pitanju vodoopskrbe. Ishodi istraživanja bit će nakon projekta primjenjivi i na uslužnom području VIK-a.

 

Saznajte više o našem projektu, projektnim partnerima te provedbi projektnih aktivnosti u projektnom videozapisu u nastavku.

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost VIK-a.