Hercegovačka 8, Split

ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI VODOOPSKRBE U OPĆINI MARINA: SEVID DOBIJA PITKU VODU

ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI VODOOPSKRBE U OPĆINI MARINA: SEVID DOBIJA PITKU VODU

Radove na izgradnji objekata vodoopskrbe za naselje Sevid u općini Marina simbolično je otvorio zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić, a prigodnoj svečanosti prisustvovali su načelnik Općine Marina Ante Mamut, direktor Vodovoda i kanalizacije Split Tomislav Šuta, zamjenik direktora VIK-a Tomislav Prljević, direktor tehničkog sektora VIK-a Joško Čelan, zamjenik direktora tehničkog sektora VIK-a Ivica Perić, voditelj odjela planiranja, investicija, razvoja i izgradnje VIK-a Alan Antunović te predstavnici Hrvatskih voda i Općinskog vijeća Marine.

Izgradnjom objekata vodoopskrbe za naselje Sevid vrijedne 10,24 milijuna kuna, stanovnici Sevida dobit će pitku vodu. Uspostavom vodoopskrbe za naselja Sevid, stvorit će se uvjeti za daljnji razvoj vodne infrastrukture za otoke Drvenik Mali i Drvenik Veli te okolna naselja koji će pridonijeti podizanju kvalitete životnih uvjeta tamošnjem stanovništvu i razvoju turizma i gospodarstva.

Izgradnja objekata vodoopskrbe za naselje Sevid financirana je bespovratnim sredstvima EU u udjelu od 66%, odnosno sa 6,8 milijuna kuna, putem Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.  

Ugovor o izgradnji objekata vodoopskrbe za naselje Sevid su početkom svibnja 2018. godine potpisali direktor Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split Tomislav Šuta i načelnik Općine Marina Ante Mamut. Projekt obuhvaća spoj južnog dijela vodoopskrbnog sustava Općine Marina s vodoopskrbnim sustavom Šibenika - dionicu u Splitsko-dalmatinskoj županiji i izgradnju sekundarne vodoopskrbne mreže gornjeg dijela naselja Sevid.

U investiciji vrijednoj 10,24 milijuna kuna, Općina Marina sudjeluje s 2,8 milijuna kuna, a VIK sa 7,44 milijuna kuna, od kojih je 618 tisuća kuna osigurano iz sredstava naknade za razvoj 2018. - 2020. godine, a 6.824.131,89 kn iz bespovratnih sredstava potpore Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za projekt Spoj južnog dijela vodoopskrbnog sustava Općine Marina s vodoopskrbnim sustavom Šibenika – dionica u SDŽ u 100%-tnom iznosu. Trajanje projekta je 36 mjeseci, od rujna 2017. do rujna 2020. godine.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split.